Koronavirus

Turvallinen matkustaminen koronavirusepidemian aikana

Tavoitteenamme on huolehtia Länsi-Uudenmaan tärkeimmistä matkustustarpeista myös poikkeusoloissa.

Teemme paljon työtä sen eteen, että busseissamme matkustaminen on turvallista. Olemme muun muassa tehostaneet bussien kosketuspintojen siivousta, busseissa on tarjolla käsihuuhdetta ja henkilöstömme työskentelee vain terveenä. Tiedossamme ei ole yhtään bussissamme tapahtunutta tartuntaa.

On ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaamme matkustavat kyydissämme vain terveenä ja huolehtivat hyvästä käsihygieniasta sekä aivastustekniikasta. Jos on mahdollista, kannattaa matkustaa ruuhka-aikojen ulkopuolella, jolloin on mahdollista istua hieman kauempana muista matkustajista. Lähikontaktin minimoimiseksi kuljettajiemme kanssa ostathan liput etukäteen Pohjolan Liikenteen verkkokaupasta. Jos kuitenkin ostat lipun suoraan bussista, suosithan siinä tapauksessa korttimaksua.

Kasvomaskit

THL on julkaissut suosituksen käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä tilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikeaa välttää. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa bussiemme kyydissä matkustaa ruuhka-aikojen ulkopuolella. Jos turvaväleistä ei ole mahdollista huolehtia, suosittelemme kasvomaskin käyttämistä.

Pohjolan Liikenne, ensimmäisenä suomalaisena linja-autoyhtiönä, tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden hankkia kasvomaskeja. Kasvomaskeja on myytävänä Pohjolan Liikenteen Länsi-Uudenmaan linja-autoissa kolmen euron hintaan.

Lue lisää maskien käyttöohjeesta ja teknisistä tiedoista täältä

Kasvomaskeihin liittyviä kysymyksiä

Saako bussiin tulla ilman kasvomaskia?

Kyllä saa. Kyseessä on suositus käyttää maskia, ei velvoite. Kaikki eivät voi esimerkiksi terveydellisten syiden vuoksi käyttää kasvomaskia, joten annetaan matkustusrauha myös heille.

Käyttävätkö kuljettajat kasvomaskia työtehtävissä?

Halutessaan kuljettajat voivat käyttää maskia. Heillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta käyttää maskia, sillä suojuksen käyttö voi haitata osaa kuljettajista ajotilanteissa. Lisäksi lähikontaktit kuljettajan ja asiakkaan kanssa ovat matkan aikana lyhyitä ja bussien ensimmäiset penkit on otettu pois käytöstä turvavälien takaamiseksi.